Het begin van je eigen homestudio

Op dit blog tref je alle informatie die je nodig hebt om je eigen muziek te kunnen opnemen. Het begin van je eigen homestudio en alles wat daar bij komt kijken.

Het begin van een leuke hobby of misschien ben je gewoon benieuwd welke apparatuur allemaal nodig is om muziek te kunnen maken en opnemen. Dus lees mee en ik ga jou helpen!  Met behulp van deze website kun je binnen notime je eigen homestudio realiseren!

In de volgende posts zal ik allemaal uitleggen wat je nodig hebt, waarom je nodig hebt en geef je wat achtergrond informatie mee. Ik neem je mee naar de wereld van DAW’s, home studio software, sequencers, geluidskaarten, studiomonitoren, midikeyboards, VST plugins, etc. Daarnaast zal ik ook de nodige uitleg geven over opname technieken. Hiermee heb je een goede basis om aan de slag te kunnen gaan!

Aanraders om te lezen wanneer je echt wilt beginnen:

http://www.homestudioinfo.nl/pc-of-mac-in-homestudio/

http://www.homestudioinfo.nl/welke-geluidskaart-of-soundcard/

http://www.homestudioinfo.nl/sequencer-software/

http://www.homestudioinfo.nl/studio-monitoren/ 

Ik zal in dit blog het zeker niet laten om mijn ongezouten mening te geven. Ik geef advies over wat je wel, en wat je absoluut niet moet kopen (en ook waarom dat zo is). Er is vandaag de dag veel goedkope rotzooi te koop. Het zijn misschien wel spullen die doen waarvoor ze ontworpen zijn maar er is meer onder de zon. Soms kan je beter net even wat meer uitgeven en echt iets goeds kopen! Je kan tenslotte maar één keer je geld uitgeven! Daarom plaatst ik ook links naar diverse muziekwinkels waar je de apparatuur kunt bestellen.

Daarnaast heb je niet veel spullen nodig, wel de juiste 😉

Wat dat betreft kan ik je ook aanraden om te kijken naar de werkwijze van Arnold Boukes, de frontman van Nox Aeterna.  Arnold bewijst dat je met goede spullen op een simpele en eenvoudige manier tot prima resultaten kan komen! Het interview kan je hieronder teruglezen!

http://www.homestudioinfo.nl/interview-frontman-nox-aeterna/