Over dit blog

Alle begin is moeilijk, maar gelukkig is het een leuke hobby! Bij het begin van je eigen homestudio wordt je overladen met technische termen, vakjargon en bullshit verhalen. Op internet en in de vakbladen is natuurlijk (heel) veel (of teveel) informatie te vinden, maar veelal versnipperd en meestal niet voorzien van basiskennis.

Dit is precies het doel van dit blog:

“Ik ga jou helpen!”

Heel veel mensen zijn net als jou begonnen met het maken en opnemen van hun eigen muziek en zijn tegen veel problemen aangelopen. Veel problemen zijn simpelweg te voorkomen als iemand hun wat meer uitleg had gegeven en wat beter naar hen had geluisterd. Niks is vervelender dat er achter komen dat je het verkeerde hebt gekocht, beter iets meer geld had kunnen uitgeven of dat je apparatuur niet goed gebruikt.

Door het lezen van dit blog kan jij de juiste spullen kopen, weet je wat wel en niet nodig is en ga je meer weten dan de gemiddelde verkoper in de muziekwinkel…… En het allerbelangrijkste:

Jij gaat muziek maken i.p.v. klooien met verkeerde apparatuur

Over de schrijver van dit blog:

Al jaren ben ik bezeten van apparatuur, alles wat licht, geluid en beeld geeft vond ik al mooi van kinds af aan. Ik was er bezeten van, op de kleuterschool schreef de juffrouw dat ik het maar minder over radio & televisies moest hebben…..

Mijn eerste platenspeler had ik al mijn vierde jaar, op mijn zesde een bandrecorder, op mijn twaalfde een cd speler en toen ik 13 werd mijn eerste mengpaneel. Vanaf die tijd heb ik heel veel geleerd over het maken en opnemen van muziek.  Door mijn SAE opleiding (opleiding tot studiotechnicus) heb ik veel geleerd over het maken en opnemen van muziek en alles wat daarbij komt kijken.

Daarnaast ben ik al jaren actief in de verkoop van eerst consumenten elektronica en nu professionele AV apparatuur. Ik kan dus wel met recht zeggen dat ik goede kwaliteit zo herken. Deze kennis en opgedane ervaring probeer ik hier te bundelen en ik hoop dat jij er wat aan hebt!