Advies nodig, vraag het homestudioinfo.nl!

Via de e-mail krijg ik de laatste tijd steeds meer vragen over van alles en nog wat.

Vragen voor advies zoals:

 • Welke software raad je mij aan?
 • Mijn oude geluidsmodule heeft geen mooie vioolgeluiden, is er een modernerĀ  enĀ  betaalbaarder alternatief?
 • Welke microfoon heb ik nodig?
 • Wat voor microfoon standaard heb ik nodig voor een XY opstelling?
 • Etc.

Stuk voor stuk goede vragen en ik ga jullie hiermee helpen. Via facebook, twitter, Google+ of onderstaand formulier kan je mij laten weten met welke vragen jij rondloopt.

Ik ga dan een oplossing bedenken zodat jij weer muziek kunt maken, klinkt goed toch?

Dus advies nodig? Vraag het homestudioinfo.nl!

facebook homestudioinfotwitter homestudioinfo

3 Comments
 1. Reply
  Eef 10 november 2013 at 09:38

  Hallo Frank,
  Afgelopen zomer heb je me geholpen met het uitzoeken van de Audiobox en een microfoon. Ik ben er zeer tevreden mee!
  Ik weet niet of ik je nogmaals mag vragen om een paar tips?
  Ik ben nu op zoek naar een keyboard om wat mee te gaan opnemen als begeleiding. Ik wil er verschillende instrumenten op kunnen bespelen, basgitaar en “begeleidings” akkoorden, harp/violen/fluit. Geen dancemuziek. Er hoeft geen lesprogramma op te zitten.
  Ik zie opnieuw door de bomen het bos niet. Mijn budget is max 400,-.
  Ik zie bijvoorbeeld de Casio CTK-6200, is dat een goede keuze? En kan ik die dan aansluiten op mijn Audiobox?
  Ik hoop van je te horen.
  Vriendelijke groeten,
  Eef

 2. Reply
  Frank Donders 18 november 2014 at 21:13

  Hallo homestudioinfo,

  ik wil met mijn computer juist muziek zo goed / mooi / live beluisteren.
  wat moet ik aanschaffen – intern of extern voor mijn computer.

  ik heb een DT 770 PRO 250 ohm koptelefoon

  graag je advies,

  groetjes,

  frank Donders

  • Reply
   Auteur 18 november 2014 at 22:19

   Beste Frank,

   Bedankt voor je vraag!
   Veel mensen luisteren net zoals jij via hun pc naar muziek. Helaas zijn de ingebouwde onboard geluidskaart niet altijd even best.

   Tegenwoordig raad ik iedereen aan om een externe audio interface/geluidskaart te nemen. Het is tenslotte veel makkelijker om via USB iets aan te sluiten dan dat je eerst je pc moet open maken. Daarnaast is er ook veel meer keus.

   Voor jouw situatie is het dus belangrijk dat je een hoofdtelefoon aansluiting hebt op de geluidskaart. De rest van de in- en uitgangen zijn dus niet nodig. Heel veel geluidskaarten zullen voldoen maar voor jou heb ik er een aantal uitgelicht:

   De eerste is de Native Instruments Traktor Audio 2 MK2 audio-interface Dit is een compacte audio interface en is ook geschikt voor de Ipad. De prijs ligt (net) onder de honderd euro.

   De tweede die ik kan aanraden voor muziek beluisteren is de Bax-shop.nl” target=”_blank”>Audioquest DragonFly 1.2 USB Da Converter Voor hoofdtelefoongebruikers vind ik het iets minder geslaagd. Op deze USB stick zit geen volumeknop. Voor muziekliefhebbers die hun PC op een externe versterker aansluiten is dit wel absoluut een aanrader, vandaar deze vermelding.

   Tenslotte voor de echt kritische luisteraar (en met ruimer budget) kan ik deze aanraden:
   Bax-shop.nl” target=”_blank”>Korg DS DAC 100 DA Converter
   Dit is echt een USB DA converter die is ontworpen om hoge kwaliteit audio te beluisteren. Deze kan zelfs DSD overweg!

   DSD is nogal een ongewoon formaat voor de meeste mensen. Destijds is het DSD formaat ontworpen voor de Super Audio CD, helaas is dit nooit een (commercieel) succes geworden voor Sony. Het DSD systeem heeft een veel hogere opname resolutie dan CD en kan hierdoor ook de hoge tonen van boven de 20Khz weergeven. Velen gaven destijds aan dat dit onzinnig is omdat je als mens dat toch niet hoort, maar het tegendeel is juist waar. De definitie van klank= grondtoon + harmonischen, die harmonischen lopen dus ook gewoon vrolijk door boven de 20Khz dus het heeft wel degelijk nut.

   Destijds gingen mensen echter juist niet voor de hoge kwaliteit maar ging juist iedereen aan de MP3…..

   Ik weet zeker dat je wat hebt aan mijn advies, ik wens je in ieder geval veel luisterplezier en pas vooral op met het volume!

   Groetjes
   Homestudioinfo.nl

Leave a reply